Judits Pokal 4 – Lördagen 10 november

Fjärde och avslutande tävlingsomgången i Judits Pokal avslutades i helgen, med lättviktarna i U9, samt de betydligt mer erfarna U15- och U18-grupperna. Även om Lindome Judoklubb inte kunde vara med i slutstriden om själva pokalen, så tog vi ändå hem flera goa vinster.

I U9 ställde Stefan Badau och Vidar Nordkämpe upp. Stefan gjorde, trots nervositet, åter igen en supertävling och tog hem GULD i sin klass. Vidar hade inga problem med nervositet och gjorde två riktigt glada matcher som resulterade i ett BRONS.

I U15, som är betydligt tuffare; många har tränat länge och här är inga bältesbegränsingar; var det så dags för Judits-veteranerna Linus Sjöberg och Kajsa Gustafsson. Linus plockade hem ett BRONS i sin klass. Kajsa som inte tävlat på nästan 2 år, fick det tuffare då hon fick tävla i ÖPPEN klass (fri vikt) då det tyvärr inte fanns så många anmälda i hennes klass. Fyra matcher varav en vinst gav ingen placering men ändå ett sug att vara med på fler tävlingar efter uppehållet.

Linus och Leo

I U18 så ställde Leo Fagerberg upp i sitt skinande nya gula bälte. Det var rejält modigt med tanke på motståndet i dessa klasser, men han klarade det galant – SILVER till Leo efter en grym insats.

Axel – Silver

Axel Gustafsson som inte tävlat på nästan 3,5 år gjorde en spontan tävlings-come-back med mycket bra matcher och med en hel hejaklack av ”gamla” Lindome judokas vid kanten. Efter tre snabba vinster (<30 sek) och en lite snöplig förlust mot en ”GJK-veteran” i fulltid, så tog han hem ett SILVER – nästan som om han vilat sig i form i tre år 😉

Coacher och supportar från Lindome JK
Sandro, Christian, Fredrik, Sofia och Axel Dahlbeck.

Landvetter Judoklubb tog för tredje året i rad välförtjänt hem pokalen – ett stort grattis!