GO Cup 1 – 30 mars – Stenungsund

Lördagen den 30 mars var det så dags för årets första GO-cup i Stenungsund. GO är en akronym för Gul-Orange och man förstår då att det är snack om en nybörjartävling för alla, och då menas verkligen alla, från minsta 7-åring till herrar och damer +40 år (eller när nu den där livskrisen inträffar och man börjar träna judo som vuxen 😉 )

Lindome JK ställde upp med 8 tävlande i olika kategorier.

I U9 ställde GO-veteranen Vidar Nordkämpe upp tillsammans med premiärspelarna Viggo Frostensson och Lucky Lindmo. Gott kry i alla tre, både under uppvärmning, väntan och på tävlingsmattan. Medaljer blev det förstås också, tre brons.

U9 - Vidar, Viggo och Lucky

I kategorin U11, alltså 9 och 10-åringar så var det Natalie Gräsman som stod för veterandeltagandet emedan Luka Kovacic gjorde premiär på Go-cup, efter att ha fått blodad tand på det här med tävling vid senaste Judits Pokal. GULD till Natalie och BRONS till Luka.

I U13 gick Olivia Lindhägn all in, och stod för en av tävlingens absolut snabbaste Ippon – drygt 3 sekunder i första matche. Då blir man så här glad – en peppande bild för framtida bruk. SILVER till Olivia.

I avslutande blocket med U15 så gick Ebba Sundqvist och Linn Linder-Christofferson matcher både mot varandra samt mot Uddevalla JK. GULD till Ebba och SILVER till Linn.

Med på resan var Fredrik & Sofia Gustafsson samt Peter Frostensson med som coacher. Tack även till stöttande föräldrar.

Fler resultat finns på Judo-Shiais hemsida : https://judoshiai.fi/index-sve.php?sub=/tulokset-temp/gocup1-2019

Vid pennan

Fredrik