LUGI Camp 2019

LUGI Camp i Lund är ett stort internationellt läger i Lund i Skåne som följer efter den stora tävlingen Budo Nord Cup som hålls i samma lokaler.

Axel Dahlbäck och Linus Sjöberg var med och tävlade på den tuffa Budo Nord Cup, coachade av Christian Borghesi och Jesper Dahlbeck.

Övriga deltagare, Leo, Kajsa, Maria, Sofia, Linn och Ebba, åkte ner en dag senare i hyrd minibuss, sponsrad av N-MEK, och körd av Fredrik.

Lugi Camp transport

Man sover i klassrum i en skola, äter mat i skolans och tränar två till tre pass om dagen i en träningslokal på gångavstånd från skolan.

Detta år var det en lite mindre träningshall, så det blev både varmt, mysigt och trångt på mattan.

Första träningen med juniorerna. Kadetterna ( +16 år ) var minst lika många.

En träning inleds med sedvanlig hälsning, uppvärmning ledd av någon av de välrenommerade instruktörerna, varav många namnkunniga tävlingsjudoka (Joakim Dvärby, Sophie Cox, Tommy Macias, Mia Hermansson, Sergio Garcia m.fl).

Efter uppvärmningen delas deltagarna upp i 6 st grupper som tilldelas en instruktör var som delar med sig av sina kunskaper.

Tekniken avslutas med ne-waza randori (matt-fight) som senare övergår i tachi-waza randori (stående fight).

Mellan passen blev det naturligtvis tid över för en hel del ”häng” också.

Då lägret har ett högt tempo, med många träningar och en hel del randori, både i matta och stående, så gäller det att bita ihop, vilket våra ungdomar klarade galant – ett härligt gäng.